Het is een relatief onbekende manier van krachttraining, die eigenlijk al heel oud is. Calisthenics is een vorm van gymnastiek die al door de oude Grieken werd beoefend. Hoewel calisthenics oefeningen veeleisend kunnen zijn voor je lichaam, leveren ze geweldige resultaten op het gebied van fysieke training en krachtverbetering. Het is een uitdagende en afwisselende manier om spieren te trainen en een strakker lichaam te krijgen.

Calisthenics maakt je sterk


Calisthenics helpt jou vooral om grote lichamelijke kracht op te bouwen. Dit komt omdat de verschillende spiergroepen moeten samenwerken om de gymnastiek oefeningen uit te kunnen voeren. Het wordt beschouwd als een soort natuurlijke krachttraining, omdat je geen gewichten gebruikt. Bekende oefeningen zijn pull ups, chin ups, en muscle ups. Met deze oefeningen bouw je een beter uithoudingsvermogen op, en een krachtiger lichaam.

Je hebt geen specifieke apparaten nodig


Voor sommige sporten heb je speciale apparatuur nodig. Dat kan soms prijzig zijn, en een drempel om ermee te beginnen. Voor Calisthenics heb je vrij weinig nodig. Het enige wat handig is, is een pull up bar. Die kan je kopen en in de deurpost monteren. Maar je kan ook naar buiten gaan en een sportraam in de openlucht bij jou in de buurt zoeken. In veel dorpen en steden in Nederland zijn deze prima te vinden. Je hoeft dus geen cent uit te geven, en je traint lekker in de frisse lucht.

Gewicht verliezen gaat vanzelf

Je verliest vanzelf kilo´s als je met een bepaalde regelmaat de calisthenics gymnastiek trainingen uitvoert. Omdat je gebruik maakt van verschillende spiergroepen, verbrandt je lichaam tijdens elke training veel calorieën. Dit resulteert vanzelf in het verlies van vet. Je hoeft er niet eens een speciaal dieet voor te volgen. Twee of drie keer trainen per week is voldoende.