Een gevangenis, leuk stel acteurs en een boeiend verhaal en je hebt de drie perfecte ingrediënten voor een aantrekkelijke film of verslavende serie. Wij hebben vier van onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

1 The Shawshank Redemption

De film staat al verscheidene jaren op nummer één in de top 250 lijst van IMDB. Begrijpelijk. Je wordt meegenomen in het verhaal van Andy die veroordeeld is tot levenslang. Hij blijft echter volhouden dat hij onschuldig is. Hoe loopt dit af? Deze film laat een diepe indruk achter bij een ieder die hem gekeken heeft.

2 Prison Break

In deze serie staat voornamelijk één ding centraal: ontsnappen uit de gevangenis. Zo valt te zien hoe Lincoln (onterecht) wordt veroordeeld voor moord en de doodstraf zal krijgen. Zijn broer Michael ziet maar één oplossing: ontsnappen. Hij pleegt een overval om via deze manier in dezelfde gevangenis als Lincoln terecht te komen. Vanuit hier wordt er verder aan het plan gewerkt.

3 The Green Mile

Een klassieker en tranentrekker: The Green Mile. De film laat zien hoe een oude cipier terug kijkt in de tijd dat hij hoofdbewaker was. Hierbij wordt er voornamelijk terug gedacht aan één persoon. De afro-Amerikaanse John Coffey die beschuldigd is van moord. De twee bouwde een speciale band op en het einde van de film is dan ook hartverscheurend.

4 Vis a Vis

Vis a Vis is een Spaanse serie en nog vrij nieuw in Nederland. De Spanjaarden hebben er echter voor gezorgd dat je verslaafd raakt aan de serie en urenlang wilt bingen. Je wordt meegetrokken in het leven van Macarena, een onschuldige en naïeve dame die in de Spaanse vrouwengevangenis belandt. Na verloop van tijd weet ze zichzelf de koningin van de bajes te maken. Al lukte haar dit niet zonder slag of stoot.