Een droge huid heeft een tekort aan vet. Hierdoor kan de huid ruw aanvoelen en droge plekjes vertonen. Erg vervelend! Wij snappen dat je hier iets tegen wilt doen. Een huidtype kan je helaas niet veranderen, maar je kunt wel de juiste skincare routine volgen om je huid meer in balans te brengen. We leggen je graag uit hoe je dit aanpakt!

Tips tegen een droge huid

Bij het verzorgen van je huid is het belangrijk om in ieder geval een basis skincare routine te volgen. Dit houdt in dat je je gezicht reinigt en een dag- en nachtcrème gebruikt. Hiernaast kun je je routine uitbreiden, om nóg beter voor je huid te zorgen. Hieronder een lijstje met dingen die jij kunt toevoegen aan je skincare routine.

–         Gebruik na het douchen een hydraterende bodylotion.

–         Breng één of twee keer per week een lekker maskertje op je gezicht aan.

–         Voeg een serum toe aan je dagelijkse gezichtsverzorging.

–         Breng voor het slapen gaan net iets meer crème aan, zodat het de hele nacht kan blijven intrekken.

Een droge huid herstellen

Heb jij van jezelf niet per se een droge huid, maar is je huid bijvoorbeeld uitgedroogd door het weer? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om je huid te laten herstellen.

–         Drink minimaal twee liter water op een dag.

–         Gebruik voedende en verzorgende producten, zoals een bodylotion.

–         Scrub je huid. Doe dit wel zachtjes. Als je het namelijk te hard doet kan het gebeuren dat jouw huid alsnog gaat schilferen.

–         Check je douchegel. Zitten hier geen uitdrogende producten in?

–         Douche niet te lang en ook niet te warm.

–         Houd een gezond dieet met veel groenten en fruit aan.

De juiste producten

Het allerbelangrijkste bij het verzorgen van een droge huid is dus dat je de juiste producten gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezichtscrème, een masker en een serum. Voor de juiste producten ben je bij Salontopper aan het juiste adres. Zij hebben alles om een droge huid te verzorgen!