Spotify is de grootste muziek stream dienst die er is. Spotify heeft meer dan 50 miljard muziek tracks beschikbaar. En alle grote artiesten lanceren hun nieuwe single´s bij Spotify. Gelukkig kan je gratis gebruik maken van Spotify, maar dan heb je wel die vervelende reclames. En je kan geen gebruik maken van Premium functies als offline muziek luisteren.
Spotify Premium is niet goedkoop. Als student betaal je €5 per maand, maar na je studententijd wordt het toch echt €10. Dat is voor veel mensen toch best een flink bedrag. Maar er is een truukje om goedkoper uit te zijn.

Spotify Family


Voor €15 per maand maak je een familie account aan. Binnen de familie hebben maximaal zes leden ieder een individueel Premium Account. Reken uit je winst dus. 15 gedeeld door 6 = €2,50 per persoon, per maand. Het is waar, Spotify zegt dat je alle zes op één adres moet wonen. Maar in werkelijkheid controleren ze dat niet. Je kan prima alle zes ergens anders wonen, zelfs in het buitenland.
Ondanks dat ieder zijn eigen profiel heeft met eigen playlists, maakt Spotify voor jullie ook een Family playlist. Leuk om je eens te laten verrassen door muziek van jouw vrienden.
Jij hoeft alleen maar een hoofdaccount aan te maken, en met de e-mail adressen jouw vrienden en familieleden uit te nodigen om mee te doen. Als zij al een Spotify account hebben, wordt deze automatisch omgezet naar Premium. Ze raken hun bewaarde playlists etc niet kwijt.

Voordelen van Spotify Premium:

➢ Muziek luisteren waar en wanneer jij dat maar wilt. Ook als er geen internet is.
➢ Geen reclameonderbrekingen meer.
➢ Spotify maakt daily mixes van jouw favoriete artiesten.
Je kan onbeperkt nummers skippen.