Televisieproducent en één van de rijkste Nederlanders: John de Mol

Familie de Mol is een zeer bekende familie. Zo is John de Mol een bekende televisieproducent, hebben we zus Linda die niet weg te denken is van de televisie en mogen we Johnny de Mol ook niet vergeten, die het nodige presenteer- en acteerwerk heeft verricht en een eigen theatershow heeft. Al met al, een succesvolle familie dus. Op financieel gebied, valt er dan ook vrij weinig te klagen. Al een geruim aantal jaren bevindt John de Mol zich in de top van de Quote 500 van rijkste Nederlanders. Het vermogen van de multimiljardair wordt geschat op een kleine drie miljard euro.

Hoe heeft John de Mol zich opgewerkt tot de negennullenclub?

Miljardair worden doe je niet vanzelf, dit geldt ook voor de Mol. Zo begon hij in zijn jongere jaren als assistent-producer bij de Tros. Al snel werd hij zelfstandig producent en produceerde hij verschillende succesvolle programma’s. Een grote en belangrijke stap was de fusering met Joop van der Ende waardoor het bedrijf Endemol ontstond. De heren braken internationaal door met het succesvolle Big Brother. Nadat de Mol weg ging bij Endemol richtte hij Talpa Network op. Vele bekende presentatoren en presentatrices zoals onder meer zijn eigen zus Linda en Wendy van Dijk, maakte de overstap naar Talpa.

The Voice of Holland

Kijken we naar de afgelopen jaren, dan kan The Voice of Holland toch wel gezien worden als één van John’s grootste en meest succesvolste bedachte programma. Dit zangprogramma wordt over de gehele wereld uitgezonden en won verschillende Emmy Awards. Middels een blind audition, proberen kandidaten zich naar een volgende ronde te zingen. De Mol bedacht het programma in samenwerking met Roel van Velzen die de draaiende stoelen bedacht. Echter beweert Michael Roy Barry uit Ierland al verscheidene jaren dat hij de bedenker van The Voice is.