Ongedierte komt in allerlei verschillende hoedanigheden voor. Van mieren en vliegen tot muizen en ratten. Iedere soort ongedierte is anders. Toch hebben alle soorten ongedierte een ding met elkaar gemeen, namelijk: het veroorzaken van overlast. Uiteraard hangt de mate van overlast af van het soort ongedierte. Het ene beestje veroorzaakt materiële schade terwijl de ander gezondheidsschade aanricht. Vaststaat in ieder geval dat bij elke soort ongedierte een snelle bestrijding wenselijk is. 

Met welk ongedierte heb je te maken?

Heb je een wespennest aan jouw dakgoot hangen? Of heb je onlangs een muis in huis zien lopen waarvan je dagelijks uitwerpselen vindt? Dan kun je met zekerheid zeggen met welk soort ongedierte je te maken hebt. Maar niet in alle gevallen is het direct duidelijk om welk ongedierte het gaat. Zo lijken zilvervisjes en papiervisjes bijvoorbeeld veel op elkaar. Toch is het voor de bestrijding belangrijk om te weten met welk beestje je te maken hebt. De experts van Beestjeskwijt.nl kunnen het soort ongedierte dankzij hun ervaring en kennis gemakkelijk vaststellen. Dus heb je last van ongedierte in huis? Schakel dan altijd een professionele ongediertebestrijder in. Ook als je niet weet met welk beestje je te maken hebt. De experts kunnen jou namelijk altijd helpen. 

Ongedierte bestrijden  

Alle soorten ongedierte zijn weer anders. Hierdoor verloopt ook de bestrijding bij iedere soort anders. Toch is de kern van de bestrijding in alle gevallen hetzelfde. Het doel is uiteindelijk namelijk altijd het bestrijden van het ongedierte. Iedere soort ongedierte veroorzaakt op zijn eigen manier overlast. Ongedierte dient dus bestreden te worden. Maar alvorens de ongediertebestrijder kan starten met de bestrijding moet het probleem worden vastgesteld. Met welke soort ongedierte heb je te maken? En wat is de omvang van de ongedierteplaag? Heb je bijvoorbeeld één enkele muis in huis of gaat het om tientallen muizen? Wanneer dit allemaal in kaart is gebracht, kan de ongediertebestrijder beginnen met de bestrijding. 

Zelf doen of laten doen? 

Wanneer je ongedierte in je woning aantreft, wil je graag zo snel mogelijk een oplossing. Veel mensen zijn daarom geneigd om direct zelf te starten met de bestrijding. Toch is het in de meeste gevallen niet verstandig om dit te doen. Het bestrijden van ongedierte betreft een stukje vakmanschap. Kennis, ervaring en goed materieel zijn nodig voor een effectieve bestrijding. Wanneer je hier niet over beschikt, kun je het probleem juist erger maken. Tevens kan het zelf bestrijden van bepaalde soorten ongedierte levensgevaarlijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een wespennest. Dus heb je last van ongedierte? Schakel dan altijd een professionele ongediertebestrijder in.