Nog voordat er laptops en telefoons bestonden was speelgoed erg populair onder de kinderen. Tegenwoordig spelen veel kinderen ook spelletjes via de telefoon, terwijl fysiek speelgoed zo goed is voor de ontwikkeling van jouw kind. Maar wat was nou eigenlijk het populairste speelgoed van vroeger en welke zijn tegenwoordig nog steeds te verkrijgen in de winkel? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Furby’s

Misschien ken je Furby’s nog wel van vroeger. Dit waren de schattige pluche dieren die zelf konden praten en waar je de leukste avonturen mee kon beleven. Furby’s hadden een speciaal taaltje en als je genoeg hiermee speelde, dan konden ze ook nog een paar woorden Engels leren. Helaas kwam er wel wat ophef over deze schattige speelgoeddieren, maar gelukkig is dit weer helemaal opgelost en zijn de Furby’s weer helemaal terug van weggeweest. Want bijna in elke speelgoedwinkel kun  je er wel weer eentje aanschaffen. Hoe leuk is het om jouw kind even terug de tijd in te laten gaan?

LEGO

Iedereen kent LEGO wel, LEGO maakt namelijk veel verschillende bouwpakketten die je door middel van LEGO steentjes in elkaar kunt zetten. Maar wist je dat LEGO al heel oud is? In 1934 is het bedrijf namelijk opgericht en was LEGO heel anders dan dat wij nu kennen. Vroeger waren er namelijk nog geen bouwpakketten met echte thema’s, maar simpelweg alleen houten LEGO-blokjes. Nu zijn de blokjes gemaakt van plastic en kunststof en zijn er veel verschillende thema’s zoals Harry Potter LEGO, Star Wars LEGO en voor de handige Harry’s onder ons LEGO Technic. LEGO is erg goed voor de ontwikkeling van je kind en heeft veel verschillende voordelen: zorg er dus voor dat jouw kind in ieder geval kennis heeft gemaakt met deze fantastische bouwpakketten. 

Foam waterpistool

Ook al kan je dit waterpistool pas echt gebruiken in de zomer, een foam waterpistool moest je hebben! Hoe grappig is het om elke voorbijganger helemaal nat te spuiten? Daarnaast kon je de beste watergevechten houden met al jouw vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig bestaan ze tegenwoordig nog steeds en kosten ze de kop niet. Ren dus snel naar de winkel en laat dat waterpret maar beginnen!