Veel mensen houden er wel van om een spelletjes te spelen of om spelletjesavonden te organiseren. Even heerlijk in het moment zijn met vrienden en familie, zonder telefoons en andere afleidingen. Je kunt in de speelgoedwinkel ontzettend veel spellen kopen en er komen steeds nieuwe spellen bij. Dit zijn 5 spellen die op dit moment veel gespeeld worden.

Wie is het?

Dit spel heb je vast al eens gespeeld, maar het blijft een populaire klassieker! Dit spel is zo leuk omdat je het ook met jonge kinderen kunt spelen. Naast het klassiek bordspel kun je ook ‘Wie ben ik’ spelen. Dit is bijna hetzelfde spel, alleen speel je met post-it notities op je hoofd waar je voor iemand anders voor je opschrijft wie je bent. Jij kan dan door ja-neevragen te stellen, er achter komen wie of wat je bent.

Monopoly

Ook een oude klassieker. Dit spel kun je eindeloos spelen en er zijn verschillende edities van te koop. Het doel van dit bordspel is om zo veel mogelijk straten te kopen. Op deze straten bouw je dan huizen en hotels. Als iemand op je straat terecht komt, moet hij of zij betalen om hier te kunnen verblijven. Als je geld op is, raak je failliet en heb je het spel verloren. Ben je de originele versie zat? Probeer dan eens de Mario-editie of de valsspelers-editie!

30 seconds

Dit spel is vrij nieuw en razend populair! Je moet als team zoveel mogelijk antwoorden zien te geven. Hoe meer begrippen je als team raad, hoe verder je komt op het speelbord. Omdat de vragen nog best lastig kunnen zijn, is het aan te raden om dit met kinderen die ouder dan 12 jaar zijn te spelen. Het spel wordt met 5 van de 5 sterren beoordeeld, met maar liefst 800 beoordelaars.

Ticket to ride

Dit is een bijzonder spel. Er zijn verschillende routes waar met per trein mee reist. Met de juiste kaartencombinatie kun je veel punten scoren. Degene met de meeste punten wint het spel. Ook dit spel scoort 5 van de 5 sterren en is zeker een spel om eens te proberen.

Escape room

Een escape room is een kamer waar je in zit opgesloten. Het doel van het spel is om binnen 60 minuten vrij te komen. Dit doe je door verschillende mysteries, raadsels en sommen op te lossen. Je vindt uiteindelijk een code waarmee je vrij kunt komen. Je kunt naar een echte escape room gaan, maar er bestaat ook een spelversie die je kunt spelen op een spelletjesavond.