De term ‘hydrofiele luiers’ hoor je vaak voorbijkomen, maar veel mensen weten de betekenis erachter niet. Toch zijn dit handige dingen om op jouw baby-uitzetlijst te zetten, want op een gegeven moment kun je niet meer zonder! Vooral voor de toekomstige moeders is dit een handig hulpmiddel. Hieronder zetten wij de voordelen van hydrofiele luiers voor je op een rij.

1. Luier

De hydrofiele luier is ook echt een luier. Je kunt ze gebruiken in combinatie met een overbroekje. Wanneer je gebruik gaat maken van een hydrofiele luier bespaar je hiermee op een boel kosten. Zo hoef je minder vaak luiers te kopen en de luieremmer zal minder snel vol zitten. Wel zal jouw wasmachine wat vaker moeten draaien. Gelukkig zijn het dunne doekjes waardoor je er een hoop tegelijk kunt uitwassen.

2. Schoonmaakdoekje

Ook al heet het een hydrofiele luier, het kan ook gebruikt worden gemaakt als een schoonmaakdoek. Het zijn eigenlijk gewoon hydrofiele doeken. Wanneer jouw baby een vieze mond heeft, kun je de hydrofiele luier erbij pakken. Ook bij het schoonmaken van de kinderstoel kun je de hydrofiele luier gebruiken. Ideaal!

3. Zachte handdoek

In plaats van een ‘normale’ handdoek, kun je ook een hydrofiele luier gebruiken om jouw kleine mee af te drogen als hij of zij uit het babybadje komt. Deze hydrofiele luiers zijn namelijk een stuk zachter dan de ruwheid van een normale handdoek. Bovendien zijn het dunne doeken zodat je overal makkelijk bij kunt. Oh ja, ze absorberen ook nog eens als de beste.

4. Een schone plek om te verschonen

Shit, je bent op bezoek bij een vriendin en je bent het verschoonmatje vergeten. Gelukkig heb je nog wel een hydrofiele luier in de tas zitten. Deze kan namelijk ook prima dienen als ondergrond wanneer jij jouw baby wil verschonen. Net zo fris. 

5. Beddengoed

Is het in de zomermaanden te warm om jouw baby onder een dekentje te laten slapen? Dan kun je ook een hydrofiele luier gebruiken als beddengoed. Bovendien is een hydrofiele luier een handig hulpmiddel om jouw baby ermee in te bakeren. Daarnaast ziet dit er natuurlijk superschattig uit.

6. Eenvoudig om mee te nemen

Het meenemen van luiers neemt vaak veel ruimte in beslag. Gelukkig zijn hydrofiele luiers dunne doeken; deze kun je dus eenvoudig meenemen wanneer je ergens heengaat. Stop er bijvoorbeeld eentje in de kinderwagen, een in de luiertas en je kunt er zelfs een in je handtas stoppen. Handig!