ABP is een van de allergrootste pensioenfondsen hier in Nederland. De letters ABP staan dan ook voor ‘algemeen burgerlijk pensioenfonds’. Ben jij benieuwd naar jouw ABP? Je kunt op twee verschillende manieren inloggen in je ABP. Hieronder lees je meer over deze twee verschillende inlogopties. 

Inloggen bij ABP

Inloggen met je DigiD is erg simpel. Het is wel belangrijk dat je al een DigiD account hebt. Vervolgens ga je naar de website van ABP en je kiest voor de optie ‘Log hier in met DigiD’.  Dan krijg je drie opties. Optie 1 is om in te loggen met de DigiD app. Als je de app opent zie je vier letter staan. Vul deze vier letters in op de website van ABP. Vervolgens krijg je dan een QR code in beeld. Via je de app kun je deze scannen. Dan als laatst moet je in de app je wachtwoord invullen en dan ben je ingelogd! Heb je de DigiD app niet? Dan zijn er nog twee andere opties. Zo kun je ook kiezen voor de optie ‘Gebruikersnaam en wachtwoord’ Als je hier op klikt hoef je alleen maar je inloggegevens in te vullen en je bent klaar! Dan is de laatste optie om met je ID gegevens in te loggen. Klik op de optie ‘met mij identiteitskaart’ vervolgens kun je dan je ID kaart laten scannen. 

Log je liever niet in met je DigiD en wil je Europees inloggen dan kan dit ook. Dit kan gemakkelijk via eIDAS. Ga naar de site van ABP en klik op de optie eIDas.  

Veelgestelde vragen

Wat is ABP?

ABP staat voor ‘algemeen burgerlijk pensioenfonds’ ABP is een van de allergrootste pensioenfondsen in Nederland. 

Wanneer krijg ik mijn ABP jaaropgave?

Als je al lid bent en je al pensioen hebt gekregen dan krijg je in de maand januari een nieuwe jaaropgave.