Het aanbod wat betreft brokers is enorm. De kans is dus aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wellicht heb je weleens gehoord van de broker Libertex. Dit is een platform dat gericht is op CFD’s. Met CFD’s kun je beleggen op onder andere crypto’s, aandelen en grondstoffen. Dit klinkt ingewikkeld, maar hieronder zullen wij het haarfijn voor je uitleggen. Ook komt aan bod of deze broker geschikt is voor beginnende beleggers.

Een bekende broker

Libertex is in 1997 opgericht in Cyprus. Het hoofdkantoor bevindt zich hier nog steeds, namelijk in Limassol. Inmiddels is Libertex uitgegroeid tot een enorme CFD-broker. De broker heeft namelijk 2,2 miljoen klanten verspreid over de hele wereld. Bovendien heeft Libertex meer dan dertig prijzen gewonnen, zoals het ‘Beste Handelsplatform van 2020’. Aangezien Libertex al meer dan twintig jaar bestaat heeft de broker veel ervaring opgedaan. Dit zorgt ervoor dat mensen de broker associëren met een positief beeld; en gelukkig is niets minder waar. Als belegger zit je bij Libertex dus zeker goed!

Maak een demoaccount aan

Bij Libertex heb je de mogelijkheid om een demoaccount aan te maken. In zo’n account kun je onbeperkt oefenen met virtueel geld. Je krijgt namelijk vijftigduizend euro aan nep geld waarmee je kunt traden. Dit is zeker een aanrader, want als beginnend belegger wil je natuurlijk niet meteen in het diepe springen. Hiermee kun je op een eenvoudige manier kennis maken met Libertex en je kunt het systeem alvast een beetje ontdekken. Als je klaar bent om over te stappen naar een ‘echt’ account, kun je via een paar stappen overstappen naar een standaard account. Vooral voor beginners wordt dit als erg prettig ervaren.

Lees je goed in

Voordat je gaat handelen via Libertex, is het aan te raden om je goed in te lezen. Gelukkig kun je via de meeste brokers terecht voor educatiemogelijkheden. Dat is ook bij Libertex het geval. De broker biedt jou verschillende cursussen aan over trading. Deze kun je aan de hand van video’s volgen. Deze zijn gratis en krijg je automatisch als je een account hebt aangemaakt, zelfs als je een demoaccount hebt aangemaakt. De cursus bevat 29 video’s en kun je op jouw eigen tempo volgen. Bovendien kun je meer informatie over Libertex verkrijgen via de Libertex review.

CFD’s

Daarnaast handelt Libertex in CFD’s. Het is belangrijk om de ins en outs over CFD’s aandachtig te bestuderen voordat je aan de slag gaat. CFD staat voor ‘contract for difference’ en veel brokers bieden de mogelijkheden om hiermee te handelen. Op basis van een CFD kun je handelen in andere handelsproducten als onderliggende waardes, zoals forex, cryptovaluta en aandelen. Er zitten wel een aantal aandachtspunten verbonden aan CFD’s. Zo handel je op basis van een hefboomwerking. Je kunt van een klein bedrag grote winsten maken, omdat je op een door jou bepaald moment het verschil tussen de kosten van de aankoop en van de verkoop (minus de kosten) kan laten uitbetalen in het geval van winst, of zelf moet betalen in het geval van verlies. Dit kan veel geld opleveren, maar kan er dus ook voor zorgen dat je veel geld moet terugbetalen. Het beleggen met CFD’s gebeurt veelal op één dag waarbij zowel het openen als het sluiten van de positie dus op dezelfde dag plaatsvinden.

Account aanmaken

Als je wilt gaan handelen bij Libertex, begint dat natuurlijk bij het aanmaken van een account. Dit kun je eenvoudig doen via de website of de app van Libertex. Je kunt eerst oefenen op jouw demoaccount, maar je kunt er ook voor kiezen om te wisselen naar een echt account. Hier kun je geld op storten om vervolgens een keuze te kunnen maken in welk soort activa je wilt gaan traden en te speculeren op een koersstijging of -daling. Je geeft aan wat het handelsbedrag zal zijn en je zet de hefboom in. Als je je uiteindelijk op een goed moment bevindt voor de uitbetaling, kun je eenvoudig jouw positie sluiten.