Wanneer je iets te hard hebt gereden of een andere overtreding hebt begaan en je wordt betrapt is het vanzelfsprekend dat je een brief van de CJIB op de deurmat hebt liggen. Je kunt bij de CJIB namelijk je eventuele boete betalen, je mooie foto terugkijken van de flitspaal en nog veel meer bekijken op de website van de CJIB. Maar het is soms best wel lastig om in te loggen bij het CJIB. Hieronder lees je per stap hoe je in moet loggen bij het CJIB.

Inloggen met DigiD

Voordat je kunt inloggen op de website van het CJIB is het belangrijk om eerst naar de website te gaan van het CJIB. Wanneer je op de website bent aangekomen kun je beginnen met inloggen op de website. Linksboven in de hoek staat namelijk het digitaal loket, daar moet je op klikken. Wanneer je daar op geklikt hebt kun je kiezen tussen twee inlogmethodes. Je kunt namelijk kiezen tussen inloggen met je DigiD of je kunt kiezen tussen inloggen met eIDAS. In dit geval kies je voor inloggen met je DigiD, dit kun je doen via een sms-controle of via de DigiD app. Als je eenmaal bent ingelogd spreekt de website voor zich en kun je eventuele boetes betalen en inzien.

Inloggen met eIDAS

Voor veel mensen is de DigiD app al gemakkelijk te gebruiken. Een andere keuze via de website van CJIB is eIDAS, dit staat voor ‘Electronic Identification And Trust Services’. Als je hiermee inlogt kun je Europees inloggen. Je moet dan een land kiezen en vanuit daar kun je inloggen bij het CJIB. Dit is dus erg gemakkelijk te gebruiken en je kunt snel en veilig je boetes inzien en eventueel betalen via het CJIB.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je inloggen met je DigiD?

Het CJIB wil ervoor zorgen dat jij veilig kunt inloggen en via DIgiD is het een veilige en snelle manier om in te loggen.

Waar staat het CJIB voor?

Het staat voor Centraal Justitieel Incassobureau.