De meeste mensen willen maar wat graag het snelst mogelijke internet thuis. Niets zo vervelend als een verbinding die hapert omdat hij het beroep dat we erop doen niet meer aankan. Maar, zo zijn we dan ook wel weer, we betalen er liever niet te veel voor. Het allersnelste internet, maar dan wel tegen de laagst mogelijke prijs: dat zien we graag.

Voor niets gaat de zon op

Om je meteen even uit de droom te helpen: supersnel internet tegen een super lage prijs, dat zal hem niet worden. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is nu eenmaal geen optie, als je het beste van het beste wilt zal je daar ook voor moeten betalen.

Wat je wel kan doen, is de prijzen van verschillende aanbieders vergelijken, en de goedkoopste optie kiezen. Wil je het snelste van het snelste, dan kun je bijvoorbeeld de prijzen van glasvezel vergelijken van de verschillende aanbieders die dit kunnen leveren. Je zal zien dat dat er op jouw adres misschien nog niet zo heel veel zijn. Daardoor zullen ook de prijzen snel wat hoger uitvallen, minder concurrentie betekent nu eenmaal hogere prijzen. Toch kun je door goed te vergelijken wel de goedkoopste aanbieder vinden, en in ieder geval niet meer betalen dan echt noodzakelijk is voor de snelst mogelijk verbinding.

Heb je het wel nodig?

We willen allemaal meer, sneller, beter. Zeker als het om onze internetverbinding gaat. Als er een snellere verbinding wordt aangeboden, beschouwen we dat vaak ook direct als een betere optie. Sneller is beter, toch?

Dat is niet altijd het geval. Lang niet iedereen die snel internet wil heeft ook direct de snelste verbinding nodig. Woon je alleen, of wordt de verbinding niet vaak door meerdere mensen super intensief gebruikt? Dan kan een minder snelle verbinding voor jou nog altijd snel genoeg zijn om alles te kunnen doen wat je wil. Een snellere verbinding klinkt dan leuk, maar je zal in de praktijk weinig verschil merken. Ja, op je rekening, want die zal natuurlijk hoger uitvallen

De beste internet provider voor jou, degene waar je het best je abonnement af kunt sluiten, is niet per se degene die de allersnelste verbinding kan leveren. Het is degene die de snelheid kan leveren die jij nodig hebt. Breng dus eerst eens in kaart hoe snel jouw verbinding eigenlijk moet zijn, en ga dan de verschillende providers vergelijken. Degene die deze snelheid tegen de laagste prijs kan leveren, is voor jou waarschijnlijk de meest aantrekkelijke.