Kies je ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen? Dan hoef je niet direct een groot bedrag neer te tellen. Je betaalt namelijk iedere maand een bedrag voor de auto. Het kan zijn dat je de prijs aan de hoge kant vindt. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op private lease. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet!

Ga op zoek naar private lease aanbiedingen

Wie op zoek gaat naar een leaseauto ontdekt snel genoeg dat hij bij talloze partijen terecht kan. Veel mensen nemen niet de moeite om naar de prijs te kijken, omdat zij denken dat leasemaatschappijen ongeveer dezelfde prijzen hanteren. Toch moet je weten dat er behoorlijk wat verschil in de prijs kan zitten. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een private lease aanbieding. Het vinden van zo’n aanbieding kost je weliswaar wat tijd en moeite, maar je kunt er al snel een flink bedrag door besparen. Reden genoeg om nooit een leasecontract af te sluiten bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Als je voor het eerste een auto wilt leasen, kunnen wij ons voorstellen dat je geen idee hebt hoe je een aanbieding vindt. Gelukkig is dit makkelijker dan je denkt. Je kunt namelijk terugvallen op een vergelijkingssite. Je vult hier simpelweg jouw voorkeuren in en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met de beste private lease aanbiedingen. Vaak staat er ook een prijs per maand bij, waardoor je in een oogopslag ziet hoeveel je per maand betaalt voor een private leaseauto.

Een veelgemaakte fout bij het vergelijken van private lease aanbiedingen is dat mensen zich blind staren op de prijs. Een goedkope private lease auto is weliswaar mooi meegenomen, maar toch kan het ook nadelig zijn. Zo zijn bepaalde zaken mogelijk niet bij de prijs inbegrepen. Focus je daarom nooit alleen maar op de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden. Als blijkt dat er meerdere zaken niet bij de prijs in zitten, kan het onderaan de streep voordeliger zijn om voor een auto met een hogere maandprijs te kiezen.

Tweedehands auto leasen

De meeste mensen die een auto willen leasen kijken vaak naar een nieuwe auto. Wil je besparen op private lease? Ga dan eens op zoek naar een private lease occasion. Je leaset in dat geval geen nieuwe maar een tweedehands auto. Omdat jij niet de eerste persoon bent die in de auto rijdt, is hij minder waard dan een nieuwe auto. Dit is voordelig voor de maandprijs. Leasemaatschappijen kijken namelijk naar de cataloguswaarde om vast te stellen hoeveel je per maand betaalt voor een leaseauto. Vandaar dat een occasion lease zeker interessant kan zijn.